Puanlamaları gönüllü öğretmenler mi yapacak?

Puanlamaları gönüllü öğretmenler mi yapacak?

Aralık ayında yapılan çoktan seçmeli soruların olduğu sınavların ardından, 6 ve 9'uncu sınıflar için 26-27 Mart tarihlerinde düzenlendi. Sınavlar, 6'ıncı sınıf matematik, 9'uncu sınıf matematik ve Türk dili ve edebiyatı derslerinde açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan, 6'ıncı sınıf Türkçe dersinde ise 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu sorudan oluştu. Puanlamaları gönüllü öğretmenler mi yapacak?

Puanlamaları gönüllü öğretmenler mi yapacak? Ülke genelinde açık uçlu soruların bulunduğu ikinci ortak sınavlar tamamlandı. Bu sınavlar, Aralık ayında yapılan çoktan seçmeli soruların olduğu sınavların ardından, 6 ve 9'uncu sınıflar için 26-27 Mart tarihlerinde düzenlendi.

Sınavlar, 6'ıncı sınıf matematik, 9'uncu sınıf matematik ve Türk dili ve edebiyatı derslerinde açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan, 6'ıncı sınıf Türkçe dersinde ise 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu sorudan oluştu. Çoktan seçmeli sorular il ölçme değerlendirme merkezleri tarafından puanlanırken, açık uçlu soruların puanlaması 81 ilden katılan gönüllü öğretmenlerce 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

6'ıncı sınıflarda Türkçe sınavına 1 milyon 200 bin öğrenci katıldı ve bu, Türkiye'de bu ölçekte yapılan ilk geniş katılımlı sınav oldu. Öğrencilerin açık uçlu cevapları, kimlikleri gizli tutularak iki farklı ildeki öğretmenler tarafından değerlendirilecek ve puanlarında anlaşmazlık olması durumunda üst puanlayıcılar tarafından son puanlama yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum