Ortak Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Ortak Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Ortak sınav haftasına girdiğimiz şu günlerde bakanlık tarafından düzenlenen sınavların ne zaman açıklanacağı, hangi sınavın kim tarafından okunacağı merak konusu.

Ortak sınav haftasına girdiğimiz şu günlerde bakanlık tarafından düzenlenen sınavların ne zaman açıklanacağı, hangi sınavın kim tarafından okunacağı merak konusu.

Ortak sınavların değerlendirilmesi adına bakanlık konuyla ilgili yayınladığı kılavuzda ortak sınavların değerlendirilmesi hususunu kılavuzla açıklamıştır.

ORTAK YAZILI SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a. 6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavında yer alan çoktan seçmeli soruların değerlendirilmesi ve açık uçlu soruların puanlanması ülke genelinde ortak yapılacaktır.

b. 6. sınıf matematik, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınavlarının değerlendirilmesi okul müdürlüklerince alınan karar doğrultusunda yapılacaktır (Bu sınavların değerlendirilmesi ilgili dersin öğretmenleri, eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri ya da komşu okul eğitim kurumu sınıf/alan zümre öğretmenleri tarafından yapılabilir.).

c. Ortak yazılı sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrencilerin yanlış cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

ç. Ortak yazılı sınav sorularının puanları;

• 6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavında 15 soru 6 puan, 1 soru 10 puan,

• 6. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınavında her soru 10 puan,

• 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ortak yazılı sınavında 2 soru 10 puan, 4 soru 15 puan, 1 soru 20 puan,

• 9. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınavında 4 soru 10 puan, 4 soru 15 puan değerindedir.

d. Ortak yazılı sınavlar, uygulandığı dersin 2. dönem 1. yazılı sınavı olarak değerlendirilecek ve o döneme ait ders puanının hesaplanmasında kullanılacaktır. 13 / 20

e. Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı derslerinin sınavları, yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Bu derslerin yazılı sınav aşaması ülke genelinde ortak yapılacak, uygulamalı sınav aşaması ise ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulamalı sınavlar şeklinde yapılacaktır. Bu sınavlar ayrı ayrı puanlanacak, öğrencilerin ortak yazılı sınavdan aldığı puanlar ile uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar birlikte değerlendirilerek öğrencinin ortak yazılı sınav puanı oluşturulacaktır.

f. Genel Müdürlük tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak olup iptal edilen sorunun puan değeri öğrenci puanına eklenecektir.

g. Ortak yazılı sınavların cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Genel Müdürlük kararı ile belirlenmesi durumunda soru/sorular iptal edilmeyecek, bu soru/soruların doğru cevapları dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

ğ. Geçerli özürleri olmadan ortak yazılı sınava ve mazeret sınavına katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmeyecek, bu sınavlara katılmayan öğrencilerin puan hanesine “G’’; kopya çeken öğrencilerin puan hanesine “K” yazılacak ve bu haneler de ortalamaya dâhil edilecektir.

h. Ortak yazılı sınavların sonuçları, ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okul sistemine işlenecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum