Bu Hatanın Affı Yok

Bu Hatanın Affı Yok

Okullarda yaşanan kazalar neticesinde yaşanabilecek kazalarda öğretmenlerin ve idarecilerin çok büyük sorumlulukları vardır.

Okul kazalarında dikkat edilmesi gerekenler
Okul döneminde ailelerin sık sık karşılaştığı sorunların başında okul kazaları gelir. Çoğu zaman ufak yaralanmalara neden olan bu kazalar bazen daha ciddi müdahalelerin gerektiği durumlar da yaratabilir.

Okullarda yaşanan kazalar neticesinde yaşanabilecek kazalarda öğretmenlerin ve idarecilerin çok büyük sorumlulukları vardır.

Öncelikle okullarda ilk yardım dolaplarının bulunması zorunludur.

Ayrıca okullarda krize müdahale ekipleri vardır. Büyük yaralanmalarda bu ekibin devreye girmesi gerekir. Bu ekiplerin içinde bulunan ilkyardım ekibinin öğrenciye müdahale etmesi gerekir.

Ancak bu öğrenci yaralanmalarında pek akla gelen bir durum değildir.

Böyle bir durumda nöbetçi öğretmenin olayın meydana geldiği yerin teneffüs saatlerinde meydana geldiği düşünülürse görev yerinde olması gerekir.

Olay derste meydana gelmişse öğretmenin derste olması gereklidir.

Ayrıca ilk müdahale yapıldıktan sonra öğretmenler tarafından okul idaresi bilgilendirilmeli ve yaralanmanın ciddiyetine binaen 112 aranarak okula ambulans çağırılmalı.

Ayrıca aileyi büyük bir telaşa sokmadan durum anlatılmalı.

Öğrenci ambulansla hastaneye gönderilirken nöbetçi öğretmenin veya nöbetçi müdür yardımcısının ambulansa refakat etmesi yerinde olur.


Bu süreçte yaralanan öğrenci sakinleştirilmeli, diğer öğrencilerin de olay yerinden uzaklaştırılması gerekir. Bu size daha sakin bir ortamda işlerin yürütülmesi imkanı sağlar.


Ayrıca olayla ilgili tutanak tutulmalı, olay nöbet defterine işlenmeli.

Olayın bir kaza olarak meydana gelmesi okul idaresinin iş güvenliği konusunda ek tedbirler almasını gerekli kılar.


Olay iş güvenliği kayıtlarına işlenmelidir.


Olayla ilgili okul müdürünün hastane kayıtlarına geçen olayı milli eğitim müdürlüğüne bildirmesi de elzemdir.

Burada yaşanabilecek herhangi bir ihmal veya dikkatsizlik, öğrencilerimizin hayatına büyük zararlar verebilir. Bu da geri dönülmesi imkansız durumlara sebep olur.


Yaşanacak olumsuz olayların büyük adli ve idari sorumluluğu vardır.


Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.