Binlerce kişi atama kararını bekliyor! Akademik yükselmeler dahil tüm atamalar durdu

Binlerce kişi atama kararını bekliyor! Akademik yükselmeler dahil tüm atamalar durdu

Her yıl Şubat ayı içerisinde serbest bırakılan atama izinleri Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen açıklanmadı. Üniversitelerde binlerce akademisyenin de kadro yükselmesini etkileyen karar ne zaman açıklanacak?

Üniversitelerde görev yapan akademisyenler Cumhurbaşkanlığı tarafından olağan atama izinleri dağıtılmadığı için akademik kadrolarını yükseltemiyorlar. Binlerce akademisyen yükselmek için kadro dağıtımını bekliyor.

Profesörlük süresi gelen, doçentlik unvanını almakla birlikte doçent kadrosuna henüz atanamayan ya da doktorasını tamamlamış başarılı bilim insanları Cumhurbaşkanlığı tarafından atama izinlerinin açıklanmasını bekliyor.

binlerce-kisi-atama-kararini-bekliyor-akademik-yukselmeler-dahil-tum-atamalar-durdu.jpg

Bu akademisyenlerin halihazırda devlet kadrosunda olmaları bakımından bütçeye yeni bir insan kaynağı yükü gibi bir durum oluşturmamaktadır. Bu sebeple daha fazla mağduriyetlere sebebiyet vermeden bir an evvel yapılması birçok kişi tarafından bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.