ALES/1 sınav giriş yeri ekranı neden açılmıyor! Sistem çöktü mü?

ALES/1 sınav giriş yeri ekranı neden açılmıyor! Sistem çöktü mü?

Akademik kariyerini güçlendirmek ve lisansüstü eğitimini başlatmak isteyenlerin tercih ettikleri ALES sınavı için geri sayım başladı. Bu Pazar gerçekleşecek sınav için merak edilen sınav giriş yerleri paylaşıldı. ALES/1 sınavı sınav giriş belgesine nasıl erişim sağlanabilir? ALES/1 sınav giriş ekranı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş sınavı yüksek lisans eğitimine başvuruda bulunacak kişilerin tercih ettikleri bir sınav türüdür. Akademik personel kadrolarına atanmak isteyenlerin ilk basamağı olarak değerlendirilebilir. Adaylar araştırma görevlisi, okutman, öğretim görevlisi veya uzman çevirici gibi farklı unvanlara sahip olabilmek için bu sınavdan belirli bir puan alarak başarı elde etmelidir.

2024 yılının ilk ALES sınavı için geri sayım başladı. 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek sınav öncesinde sınav giriş yerleri merak ediliyordu. ÖSYM konu ile ilgili güncel duyurusunu paylaştı. ALES/1 sınavına girecek adayların sınav yerleri sonunda belli oldu. Nisan ayı içinde uygulanacak ilk ALES sınavı için sınav yeri sorgulaması yapmak isteyenler aşağıda yer verilen ekran üzerinden sorgulama işlemini yapabilir:

ales1-sinav-giris-yeri-ekrani-neden-acilmiyor-sistem-coktu-mu.png

ALES/1 Sınav Giriş Yeri Sorgula!

ALES/1 sınavı sınav yeri sorgulama ekranına erişmek isteyenler ais.osym.gov.tr adresine geçiş yapılabilir. Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile açılan ekran üzerinde yer verilen sorgulama alanına geçiş yapabilmek için ÖSYM sisteme giriş ekranı kullanılabilir veya kısa yoldan e-devlet bilgileri ile sisteme giriş sağlanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.