Müfredat değişikliği atama kontenjanlarına etki edecek mi?

Müfredat değişikliği atama kontenjanlarına etki edecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamlı müfredat değişikliği için çalışmalarını sürdürürken, bu değişiklik öğretmen atama kontenjanlarına nasıl etki yapacak? merak edilmeye başlandı. Peki Müfredat değişikliği atama kontenjanlarına etki edecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamlı bir müfredat değişikliğine gidiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda çalışmaların başladığını ve konuların sadeleştirileceğini, belki bazı derslerin kaldırılıp, bazı yeni derslerin gelebileceğini duyurmuştu. Peki bu durumda Peki Müfredat değişikliği atama kontenjanlarına etki edecek mi?

Müfredat değişikliği atama kontenjanlarına etki edecek mi?

MEB'in müfredat değişikliğini Kasım ayı sonu yada Aralık başı gibi açıklaması beklenirken, yapılan değişiklikler kademeli olarak uygulanacak. Yani okullarda bir anda yeni müfredata geçmeyecek, geçiş, kademeli olarak 3 - 4 eğitim öğretim yılıl içerisinde yapılacak. Bu durumda da ihtiyaç sayısı artarak bir alanın ihtiyacını bu seneler içerisinde yapılacak atama ile birlikte tamamlanabileceğini düşünürsek, müfredat değişikliğini önümüz de ki yapılacak atamaya etkisinin olmayacağını söylemek mümkün.

Öte yandan müfredatta yapılacak değişiklik genel olarak konuların azaltılması yani sadeleştirilmesi yönünde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.