LGS Kapsamında Örnek Sorular Yayınlandı

LGS Kapsamında Örnek Sorular Yayınlandı

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yönelik olarak düzenlenecek olan LGS için Milli Eğitim Bakanlığı'na Liselere Giriş Sınavına hazırlık yapan öğrencilerin dikkat etmesi gereken sorularla ilgili olarak bakanlık tarafından soru çözümlü videolar yayınlandı. Söz konusu çözümlü videolara ve örnek sorulara ulaşmak ve detayları öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

LGS kapsamında yapılacak olan sınavlar ile öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumlarına girmek için aylardır mücadele veren öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı rehber niteliğinde olan bir hizmet yayınladı.

Sınava 2 aydan az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerin daha isabetli konulara yoğunlaşmaları amacıyla örnek sorular ve çözümlerini yayınladı.

Söz konusu faaliyet Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ölçme değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilmiştir. Hazırlanan örnek sorular sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm altında oluşturulmuştur.


Sözel bölüm örnek sorularına ulaşmak için tıklayınız.
Sayısal bölüm örnek sorularına ulaşmak için tıklayınız.
Sözel bölüm soru çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.
Sayısal bölüm soru çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.