Bursluluk Sınavı Ne Zaman? 2023 - 2024 İOKBS Hangi Gün Ve Saat kaçta Yapılacak?

Bursluluk Sınavı Ne Zaman? 2023 - 2024 İOKBS Hangi Gün Ve Saat kaçta Yapılacak?

Bursluluk Sınavı ne zaman? Geçtiğimiz yıl Koronavirüs gibi bazı zorunlu nedenler dolayısı ile Eylül ayında yapılan Burluluk Sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılına özel bir karar aldı ve İOKBS'nin okullar kapanmadan yapılmasına karar verdi. Bu durumun öğrenciler açısından bazı olumlu etkileri olacak. Bu etkiler arasında, bilgilerin taze olması da ilk sırada geliyor. Bursluluk Sınavı hangi gün ve saat kaçta yapılacak?

Bursluluk Sınavı ne zaman? 5, 6, 7, 8. sınıflar ile Hazırlık Sınıfı, 9, 10, 11. sınıflar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Bursluluk Sınavı başvuruları 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında alındı. Sınav Nisan ayı içerisinde yapılacak. Peki sınava giriş yerleri belli oldu mu?

bursluluk-sinavi-ne-zaman.jpg

Bursluluk Sınavı ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı sınav giriş belgesini hazırladı mı? Sınav tarihine yakın bir zamanda adaylar www.meb.gov.tr adresi üzerinden Bursluluk Sınavı giriş belgesi için erişim sağlayabilecekler. Peki İlköğretim ve Ortaöğreitm Kurumları Bursluluk Sınavı hangi gün ve saat kaçta yapılacak?

İOKBS geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılmıştı. Ancak bu durum öğrencilerin yaz tatili sonrasında güncel bilgiye sahip olmamaları ya da yaz tatilini de ders çalışarak geçirmeleri... gibi bazı olumsuz sonuçlara neden oldu. Ancak sınavın Eylül ayında yapılmasını kılan bazı zorunluluklar vardı; Koronavirüs gibi...

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında ise Bursluluk Sınavının okullar tatil olmadan önce yapılmasına karar verildi. Bu karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ve öğrencilerin yüzünü güldüren bir karar oldu. Çünkü hem yaz tatilinde akıllarında sınav olmayacak hem de bilgileri taze iken ve unutulmadan sınava girebilecekler.

Bu kapsamda 2024 yılı bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Sınav giriş belgesinin ise 15 Haziran 2024 Pazartesi itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi içerisinde, öğrenci bilgileri ile birlikte yer alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum