Yaz tatilinde öğretmenlere ayda 11.000 TL ek gelir fırsatı

Yaz tatilinde öğretmenlere ayda 11.000 TL ek gelir fırsatı

Öğretmenler bilindiği üzere yaz tatilinde okullarda ders faaliyetleri götürmediği için ek ders ücreti alamazlar. Ancak bunun bir istisnası vardır. Bu da yazın açılabilecek olan Halk Eğitim kurslarıdır. Peki Halk Eğitim kursları kapsamında görev alan öğretmenlere ne kadar ücret ödenir? Detaylar haberimizde...

Yaz tatili bu yıl 14 Haziran Cuma günü Karnelerin dağıtılmasının ardından başlayacaktır. Bilindiği üzere öğretmenler yaz tatili süresince ek ders ücreti almazlar.

Bunun tek istisnası yazın açılan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında faaliyet gösteren kurslarda görev alan öğretmenlere ödenen ücretlerdir.

Ancak bu görev sadece belirli branş öğretmenlerine verilmektedir. Ayrıca en son yayınlanan destekleme ve yetiştirme kursları kılavuzunda Kurs Merkezi olarak belirtilen okullar dışında diğer okullarda destekleme ve yetiştirme kurslarının açılmasının da önüne geçilmiştir.

Burada öğretmenlerimize yardımcı olacak olan kurum Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğüdür. Yani halk eğitim merkezleridir. Halk eğitim merkezleri yazın öğretmenlerimize ek ders alabilecekleri kurslar açmalarına imkan sağlamaktadır.

Çok geniş yelpazede yaz kurslarının açılmasına imkan sağlayan halk eğitim merkezleri sadece okullarda değil aynı zamanda eğitim öğretim yapılabilecek her yerde kurs açılmasına imkan ve olarak sağlamaktadır.

Okulların laboratuvarları, bahçeleri ve sınıflarının dışında belediyelerin kurs merkezlerinde de Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli kurslar açılabilmektedir.

Haftalık 30 saate denk gelebilecek olan modüller üzerinden öğretmenler kurs açabilmektedirler. Ayrıca yazın açılan kurslarda öğretmenlerden maaş karşılığı kesintisi yapılmayacağı için kursa girilen ders saatinin aylık bazda tamamı öğretmene ödenir.

Temmuz ayında yapılacak olan muhtemel %20'lik zammın ardından öğretmenlerin yazın açılacak olan kurslarda görev almaları durumunda ortalama 11.500 lira aylık gelir elde etmeleri mümkündür.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum