Öğretmenler müjde! Ek ders ücretleri artıyor

Öğretmenler müjde! Ek ders ücretleri artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artışı için maliye ile çalışmalara başladı. Öğretmenler müjde! Ek ders ücretleri artıyor

Öğretmenler müjde! Ek ders ücretleri artıyor

Uzun süredir gündemde olan ek ders ücretlerinde ki düşüklüğe nihayet MEB el atıyor. Temmuz ayında öğretmen maaşlarına yapılan seyyanen zamdan etkilenmeyen ek ders ücretleri maalesef okul kantinlerinde satılan tost ile aynı tutara denk geliyor.

Durumu bu kadar kötü olunca, Bakanlık nihayet olay el attı ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artışı için harekete geçti.

Bakan Tekin, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şu an 60 TL civarında olan ek ders ücretlerinin artışı için Maliye Bakanlığı ile çalışmalara başladıklarını ve kısa zamanda sonuçlanacağını söyledi.

Öte yandan Temmuz ayında yapılan yüzde 17,55 lik zam ile ek ders ücreti 60 TL civarına çıkmış olsa da, eylül ayında binlerce öğretmenin vergib dilimine girmesi sebebiyle ek ders ücreti 58 TL civarına geriledi. Ek ders ücretinin okul kantinlerinde satılan tost ile aynı paraya denk gelmesine ise sendikalar ve öğretmenler uzun süredir tepki göstererek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bakalım sonuç ne olacak?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.