Öğretmenler Dikkat! 10 Gün İçerisinde O İşlemler Tamamlanmazsa İdari Yaptırım Uygulanacak

Öğretmenler Dikkat! 10 Gün İçerisinde O İşlemler Tamamlanmazsa İdari Yaptırım Uygulanacak

Bütün iş ve işlemleri yönetmelikle düzenlenen Öğretmenlerin yapmaları gereken işler de belli bir zamana tabi tutulur. Öğretmenlerin 10 gün içerisinde yerine getirmesi gereken işlemler nelerdir? Yerine getirilmezse ne olur? İşte bütün detayları haberimizde.

Bahsi geçen iş ve işlemler ortak sınavlarla ilgilidir. Peki o işlemler nelerdir?

Ortak sınavların ilk haftasını geride bıraktığımız şu günlerde öğretmenler sınav okuma işlemlerini yerine getirmektedirler idari sorumluluğu olan o işlemleri sizler için derledik.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan sınav tarihlerinin öğrencilere duyurulmasıyla ilgili ibare “Sınav sonuçları sınavların yapıldığı, projelerin değerlendirilmesi ise teslim edildiği tarihten başlayarak en geç 10 iş günü içinde e-Okul sistemine işlenir ve öğrencilere bildirilir. Sınav kâğıtları, incelenmek üzere öğrencilere dağıtılır ve varsa yapılan ortak hatalar sınıfta açıklandıktan sonra geri alınarak bir eğitim ve öğretim yılı saklanır. Projeler öğretmen tarafından değerlendirildikten sonra öğrenciye iade edilir ve öğrenci tarafından ders yılı sonuna kadar saklanır. Ders etkinliklerine katılım, sınav ve projeye verilen puanlar, e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir.” şeklindedir.

10 gün içerisinde e okula girilmeyen sınav notlarının girişi öğretmenlere kapatılır. Sınav notlarını sisteme giremeyen öğretmen okul yönetimine dilekçe yazar ve sınav notlarını neden giremediğini belirten bir mazeret sunar.

Okul yönetimi öğretmeni yazılı olarak uyarır, söz konusu uyarı öğretmenin özlük dosyasına konulur.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum