Memurun mesai sonrasındaki hayatı kimseyi ilgilendirmez mi?

Memurun mesai sonrasındaki hayatı kimseyi ilgilendirmez mi?

Çoğunlukla Birçok yerde maalesef Yanlış anlamda kullanılan mesai sonrası hayatım kimseyi ilgilendirmez talebi memurlar için geçerli midir? Memurların mesai sonrasındaki davranışlarını düzenleyen bir kanun var mıdır? Detaylar haberimizde...

Mesleğe yeni başlayan her memura 657 sayılı devlet memurları kanunu hazırlayıcı eğitim kapsamında öğretilir. Memurlar kendilerine verilen görev ve ödevleri söz konusu eğitimler kapsamında aldıktan sonra yerine getirmek zorundadırlar.

Peki bu memuru mesai sonrasındaki davranışları nasıl etkiler?
657 sayılı devlet memurları kanunu der ki memurlar öncelikli olarak her şeyden önce örnek birer vatandaş olmalıdırlar.

Devlet memurları memuriyet ve kararına yakışmayacak davranışlar kapsamında bir elimde bulundukları durumda söz konusu davranışın tespit edildiği tarihten itibaren soruşturma altına alınırlar.

Genel ahlaka uymayan davranışlarda bulunmak söz konusu davranışlarda bulunan vatandaşlarla yakın ilişki içerisinde bulunmak alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerden dolayı sarhoş bir biçimde bulunmak devlet memurlarına soruşturulma açılmasını gerektiren durumlardır.

Devlet memurları yukarıda sayılan hallerden dolayı resmi olarak tespit edilmeleri durumunda kendilerine ceza verilebilir. Ayrıca gürültü ve diğer sebeplerden dolayı vatandaşı rahatsız eden buna alışkanlık haline getiren devlet memurları da ilgili durumdan dolayı sorumlu tutulurlar.

Kanun ihlali durumlarından dolayı vatandaşlara adli soruşturma açılırken devlet memurlarının ayrıca idari soruşturma açılır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum