Temmuz Ayında Emekliye Refah Payı Verilecek Mi 2024?

Temmuz Ayında Emekliye Refah Payı Verilecek Mi 2024?
Emekliye Refah Payı verilecek mi 2024 yılının bugünlerinde en fazla sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki 2024 yılında emekliye Refah Payı verilmeyeceğine dair alınan bir duyum mu var? Temmuz ayında memura SSK ve Bağ-Kur emeklisinden daha yüksek bir refah payı mı verilecek? Memura ve emekliye de asgari ücretliye olduğu gibi yılda bir kez mi zam yapılacak?

Emekliye Refah Payı verilecek mi 2024 yılının bugünlerde en çok konuşulan mevzuları arasında yer alıyor. Konu Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a sorulduğunda, Bakan Işıkhan, bu konuları konuşmak için henüz erken olduğunu ve Temmuz ayının beklenmedi gerektiği açıklamasını yaptı.

Bu durum pek çok kişinin aklına, emekliye refah payı 2024 yılı itibari ile verilmeyecek mi ve hatta emekliye de mi asgari ücretliye olduğu gibi yılda bir kez zam yapılacak? gibi bir çok soruyu getirdi. Peki tüm bu soruların bir cevabı var mı?

Emekliye Refah Payı Verilecek Mi 2024?

2024 yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Emekliler Yılı olarak ilan edildi. Ve bugüne kadar emekliye, altı aylık enflasyon farkından daha fazlası zam olarak verildi. Ve aradaki bu fark Refah Payı adı ile bilindi. Peki 2024 Temmuz ayı için neden emekliye Refah Payının verilip verilmeyeceği araştırılıyor?

Konunun uzmanları tarafından bu araştırmanın nedeni, son dönemde uygulanan para politikalarındaki sıkılaştırmaya bağlanıyor. "Emekliye Refah Payı verilecek" yönündeki beklenti oldukça yüksek. Ancak önceki dönemlerde olduğu kadar yüksek verilmeyeceği tahmin ediliyor.

Bu konuya yönelik şöyle bir beklenti de söz konusu: "Temmuz ayında, memurlara yönelik yapılan toplu sözleşme kapsamında, memur ve memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisine göre 6 aylık enflasyon farkını %5 oranında daha az alacak. Ancak nasıl ki Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları memur emekli maaşlarından azdı ve oranlar eşitlendi; bu sefer de memur ve memur emekli maaş zammı SSK ve Bağ-Kur emeki maaşlarından daha az olacağı için yine bir eşitleme durumu söz konusu olacaktır."

Buna göre memur ve memur emeklisine verilecek Refah Payı oranı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilecek Refah Payı oranından daha yüksek olacaktır.

Fakat emekliye Refah Payı verilecek mi 2024 konusunda verdiğimiz bilgilerin tamamen uzmanların beklentilerinden yola çıkılarak elde edildiğini ve konuya dair resmi bir açıklamanın henüz yapılmadığını hatırlatmak isteriz.