2024 KPSS başvuru tarihi belli oldu! KPSS sınav ücreti ödeme ekranı!

2024 KPSS başvuru tarihi belli oldu! KPSS sınav ücreti ödeme ekranı!

KPSS 2024 lisans başvuruları başladı mı? ÖSYM 2024 KPSS sınav takvimi ne oldu? 2024 yılı güncel KPSS başvuru ücretleri ve başvuru ekranı detayları ile haberimizde…

Ramazan Bayramı geride kaldı. 2024 yılı KPSS sınavı yaklaştı. Onlarca memur adayı gözlerini başvuru tarihlerine çevirdi. Bu yıl sınav başvuruları hangi tarihte alınacak? merak edildi. ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre 2024 KPSS başvuru tarihi belli oldu.

KPSS lisans sınavı bu yıl 3 ve 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak başvuru ile başlayacak. Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları ise 14 Temmuz tarihinde uygulanacak. Alan bilgisinin ilk oturumu 20 Temmuz ikinci oturumu ise 21 Temmuz tarihinde yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi testine girecek olanlar ise 4 Ağustos tarihinde sınava girebilecek.

2024-kpss-basvuru-tarihi-belli-oldu-kpss-sinav-ucreti-odeme-ekrani.jpg

2024 yılı KPSS başvuru ücreti her oturum için ayrı ayrı alınacak olunup; Genel Kültür, Genel Yetenek başvurusu için 150 TL, Eğitim Bilimleri başvurusu için 150 TL ödeme yapılacak. Alan bilgisi oturumu her bir oturum başına 100 TL olacak şekilde yatırılacak.

Temmuz ayında gerçekleşecek sınava başvuruda bulunmak isteyenler, belirtilen başvuru tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden online başvuru yapıp ödemeyi anlaşmalı bankalar üzerinden yapabilir.