Öğretmen atamaları durdurulacak mı? Mehmet Şimşek ne demen istedi?

Öğretmen atamaları durdurulacak mı? Mehmet Şimşek ne demen istedi?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılacak olan öğretmen sayısının 20.000 olduğu Geçtiğimiz günlerde bildirildi. Söz konusu sayının geçtiğimiz yıllara göre bir hayli az olduğu göze çarpmaktadır. Üstüne Bir de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalarda kamuya personel alımını 3 yıl boyunca sınırlama getirileceği bildirilmişti. Peki üç yıl boyunca öğretmen atamaları yapılmayacak mı? Detaylar haberimizde...

Kamuda tasarruf tedbirleri planı 13 Mayıs Pazartesi günü Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

ogretmen-atama-2024.jpgTüm kurumlara 3 yıl boyunca iğneden ipliğe kadar alınacak olan neredeyse bütün malzeme ve demirbaş alımına sınırlama getiren söz konusu mali tedbirler kamuda istihdam edilecek personel sayısında da belli düzenleme getirmektedir.

ogretmen-atama-sayi.jpgSöz konusu mali program çerçevesinde kamuya istihdam edilecek memur sayısına da kısıtlama getirilecek. Peki bu kısıtlamalar öğretmen atamalarında da uygulanacak mı? Öğretmen atamaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından varılan uzlaşma yöneticisinde gerçekleştirilir.

Atanacak olan öğretmen sayısı da söz konusu uzlaşmaya göre belirlenir. Dolayısıyla 3 yıl boyunca kamuya yüklü miktarda öğretmen alımı yapılmayacağını söyleyebiliriz.

Sadece öğretmen atamaları için değil aynı zamanda diğer memur kolları için de acil durumlar hariç istihdam edilecek personel sayısı sınırlandırılacaktır. Kamuda tasarruf tedbirleri planı olarak adlandırılan uygulama 3 yıl boyunca geçerli olacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER