Okul Gezilerinde Öğretmenleri Bekleyen Büyük Tehlike

Okul Gezilerinde Öğretmenleri Bekleyen Büyük Tehlike

Sene sonunda okul gezileri yapılması ile ilgili sürekli olarak okul idarelerine talepler gelmektedir. Haydi gidelim mantığıyla gelen birçok talep de maalesef okul yöneticileri tarafından kabul görmektedir. Peki okul gezileri nasıl düzenlenmeli? Peki kurallara uyulmadan düzenlenen okul gezilerinde yaşanacak olan tehlikeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Okullarda yürütülen bütün iş ve işlemler resmi yazılar dikkate alınarak yönetmelikler doğrultusunda yapılmak zorundadır. Bakın yönetmelikler dikkate alınır demiyoruz yönetmelikler doğrultusunda yapılmak zorundadır.

Öğrencilerin okul dışına herhangi bir yere götürülmesi ise çok büyük sorumluluklar taşıyan bir durumdur. Herhangi bir izin alınmadan öğrencilerin geziye götürülmesi suçtur. Söz konusu izinsiz yapılan gezide bir sorun olsa da olmasa da sorumlu öğretmene soruşturma açılır ve ceza alır. Ayrıca izinsiz gidilen gezilerde yaşanan sorunlarda öğretmenin görevden alınması durumu dahi söz konusudur.

Peki ne yapılması lazım? Öncelikle düzenlenecek olan Gezi ile ilgili okul müdürlüğüne yazılı bir talepte bulunulmalı. Okul müdürü söz konusu gezinin düzenlenmesi ile ilgili vermiş olduğu izinden sonra öğretmenler velilerden izin dilekçesi alırlar.

Gezi planı izin dilekçesi ve diğer bütün güzergah bilgileri gezide kullanılacak olan araca ait bilgiler ve evraklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilir. Söz konusu izin Kaymakamlık oluru ile alındıktan sonra ancak geziye çıkılabilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.