LGS'ye Girecek Olan Öğrencilerin Dikkatine, O eksiklik Giderilmezse Sınava Giremeyeceksiniz

LGS'ye Girecek Olan Öğrencilerin Dikkatine, O eksiklik Giderilmezse Sınava Giremeyeceksiniz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen LGS Bu yıl 2 Haziran tarihinde uygulanacak. Peki hangi eksiklik giderilmezse öğrenciler LGS'ye giremeyecek? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına girebilmek amacıyla on binlerce öğrenci LGS'de ter dökmektedir.

Öğrencilerin çok büyük bir emekle hazırlandığı sınavla ilgili öyle bir husus bulunmaktadır ki bütün emeklerin heba olmasına sebep olabilir.

Bilindiği üzere bu yıl LGS il ve ilçe merkezlerinde sınav merkezi olarak belirlenmiş olan okullarda düzenlenecek. Dolayısıyla öğrenciler öğrencisi olmadıkları bir okulda sınava gireceklerdir.

Bu durumda öğrencilerin sınava girerken kimlik kontrolleri esnasında sınava giriş belgelerindeki fotoğraflarının sınav görevlilerince incelenmesi daha bir önem kazanmış durumdadır.

Sınava girecek öğrenciler e-okul'da bulunan fotoğraflarını bir an önce kontrol etmelidirler. Eğer fotoğraf 6 ay öncesine ait ise sınav görevlileri tarafından söz konusu öğrenciler sınava alınmayacağı için şimdiden okul idarelerine fotoğraflarının güncellenmesi için talepte bulunmalıdırlar.

Söz konusu talep veliler tarafından da okul idaresine iletilmelidir. Özellikle çok küçük yaşlardaki öğrenci fotoğraflarının e-okul'da bulunması durumundan dolayı 8. sınıf öğrencileri 2 Haziran tarihinde uygulanacak olan LGS'ye giremeyebilirler.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

15 Yorum