Tüik İşsizlik Verilerini Açıkladı

Tüik İşsizlik Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu Tarafından Şubat ayına ait işsizlik verilerini açıkladı. Açıklanan işsizlik verileri neticesinde destek paketleri ile beraber işsizlikte azalış görüldüğü tespit edildi. Şubat ayına ait verilen işsizlik sayılarıyla ilgili bilgileri sizler için azaldık detaylar haberimizde...

Açıklanan Tüik verilerine göre 15 yaşın üzerindekilerde işsiz vatandaş sayısı Şubat ayında Ocak ayına göre 109 bin kişi azaldı ve 3 milyon 78 bin kişi olarak kayıtlara geçti. İşsizlik sayıları dikkate alınarak hesaplanan işsiz bireylerin sayıları baz alınarak belirlenen oranlar ise 8,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 0,3 seviyesinde azalışa geçti.

issizlik-orani.jpg Erkeklerde tespit edilen işsizlik oranı yüzde 7,3 oldu. Aynı oran kadınlarda ise yüzde 11,3 olarak tahmin tespit edildi.

İşe girerek istihdam edilenlerin sayısı içinde bulunduğumuz 2024 yılı Ocak ayına göre 32 milyon 423 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Ocak ayına göre 147 bin artış göstermiştir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.