Yeni müfredat, öğretmenlerin yaz tatilini kısaltacak

Yeni müfredat, öğretmenlerin yaz tatilini kısaltacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredatımız eğitim sistemimize büyük yenilikler getirecektir. Adeta eğitim sistemimizin içeriğini sil baştan düzenlemiştir desek haksız olmayız. Peki yeni müfredat öğretmenlerin yaz tatilini nasıl kısaltacak? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin yaz tatili kanunla belirlenmiştir. Söz konusu karın gereği öğretmenler temmuz ayından ağustos ayına kadar izinli olurlar.

Haziran ayının son iki haftası öğretmenlerin mesleki çalışma yapacakları haftadır. Eylül ayının ilk 2 haftası da aynı şekilde öğretmenlerin sene başı seminerlerini yapacakları haftadır.

Ancak mesleki seminer çalışmaları artık öğretmenlerin fiziki olarak toplanarak gerçekleştirdiği bir çalışmanın ötesinde İstem üzerinden Online olarak gerçekleştirecekleri çalışmalar üzerinden değerlendirilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı bu konu ile ilgili öğretmen Bilişim ağını kurmuştur. Öğretmenler sene sonu ve sene başındaki mesleki çalışmalarına istedikleri her yerden çevrimiçi şekilde gerçekleştirebilirler.

Bu sayede Haziran ayının son iki haftasında ve eylül ayının ilk iki haftasında Okula gelmek zorunda değillerdir. Ancak Türkiye yüzyılın Maarif modeli isimli yeni müfredatımız eğitim sistemimizin içerik açısından büyük bir değişikliğe gitmiştir.

Söz konusu değişiklik için öğretmenlerin eğitime alınması şarttır. Milli Eğitim Bakanlığı istemesi halinde öğretmenleri Haziran ayının son iki haftasında ve eylül ayının ilk iki haftasında fiziki olarak toplantı ve seminerlere çağırabilir.

Ayrıca yazın Türkiye'nin pek çok yerinde konuyla ilgili belli aralıklarla toplantılar ve Seminerler düzenleyebilir.

Söz konusu seminerlere farklı şehirlerde öğretmenlerin gidip gidemeyeceği ise şu anda bilinmez bir konudur. Ancak önümüzdeki yaz tatilinin öğretmenlere geçen yıl Yaz tatilinden daha kısa olacağı şimdiden söylenebilir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum