Ortak Sınavlarda Özel Öğrencilere Özel Sorular

Ortak Sınavlarda Özel Öğrencilere Özel Sorular

Ortak sınavlara girecek olan kaynaştırma öğrencilerle ilgili özel bir uygulama düzenlenmesi söz konusudur.

Ortak Sınavlarda Özel Öğrencilere Özel Sorular

Ortak sınavlara girecek olan kaynaştırma öğrencilerle ilgili özel bir uygulama düzenlenmesi söz konusudur. Bireyselleştirilmiş eğitim programı kapsamında değerlendirilen öğrenciler için aşağıdaki hususlar dikkate alınacaktır.

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

a. Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilere yönelik ölçme ve değerlendirmede bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) esas alınacaktır.

b. BEP kapsamındaki öğrencilerin yazılı sınav soruları branş/alan öğretmenlerince hazırlanacaktır.

c. BEP kapsamındaki öğrencilerin sınavları özel durumların dışında ortak yazılı sınav ile aynı anda yapılacaktır.

ç. BEP kapsamındaki öğrencilerin sınav yerleri okul müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Bu öğrenciler kendi sınıflarında sınava girebilecekleri gibi özel durumlarda farklı bir sınıfta da sınava girebileceklerdir.

d. BEP kapsamındaki öğrencilerin yazılı sınav cevap kâğıtlarının değerlendirilmesi branş/alan öğretmenlerince yapılacaktır. Bu öğrencilere yönelik BEP esaslarına göre hazırlanan ölçme araçları kullanılacaktır.

e. BEP kapsamındaki öğrencilerin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda farklı soru türleri kullanılabilir. Bu öğrencilerin konuşma ve dinleme sınavları BEP’leri esas alınarak yapılacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum