Öğretmenleri ve Öğrencileri Bekleyen Büyük Tehlike

Öğretmenleri ve Öğrencileri Bekleyen Büyük Tehlike

Bahar aylarının gelmesi ile beraber yine okullarda Haydi geziye gidelim nidaları yükselmeye başladı. Özellikle konuyla ilgili olarak taleplerini okul müdürüne günaşırı ileten öğretmenlerimizin bilmesi gereken çok önemli durumlar bulunmaktadır. Söz konusu sorumlulukları ve kuralları bilmeden geriye çıkmak mümkün değildir. Kural ihlallerinin sonucu ise maalesef hüsrandır, maalesef gözyaşıdır, maalesef tehlikedir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin okul yöneticilerinin Şube müdürlerinin Hatta ve hatta ilçe ve il müdürlerinin uyması gereken kurallar gayet açık ve nettir.
Konu ile ilgili gölgede veya muammada kalınmış hiçbir durum yoktur.

Söz konusu olay okul gezileri için de geçerlidir. Yani okul gezilerini de düzenleyen kurallar, kaideler bulunmaktadır.
Sosyal etkinlikler yönetmeliği dediğimiz yönetmelik bize okullarda gezinin nasıl yapılacağı ile ilgili bütün detayları vermektedir.

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte öğrencilerinin geziye gidelim taleplerini kıramayan öğretmenler okul müdürlerine sürekli konuyla ilgili taleplerle gelmektedirler.

Gezi ile ilgili izinleri verme yetkisi Kaymakamlık makamına aittir. Gezi planın içerisinde öğrencilerin veli izin belgeleri, geziye gidecek olan aracın sigorta, ruhsat, kasko ve diğer bilgileri, şoförle ilgili kimlik ve ehliyet bilgileri, öğrencilerin oturma planı, öğretmenlerin Gezi ile ilgili görevlendirilme belgeleri gibi birçok evrak bulunmaktadır.

İncelenecek olan evraklar gereği geziye gidilecek araç ve gezi güzergahı ile ilgili kaymakamlık makamı tarafından herhangi bir kusur bulunması durumunda gezi yapılamaz. Bakın ne diyoruz yapılamaz.

Gezi ancak Kaymakamlık Makamından gelecek olan olur diye tabir edilen resmi yazılı izinle gerçekleştirilebilir.

Konu ile ilgili ihlaller maalesef uygun olmayan araçlarla uygun olmayan rotalara tehlikeli gezilere gidilmesine sebep olmaktadır.
Bu durumda maalesef yaralanmalar, kazalar, hatta ve hatta gazetelere çıkacak olan büyük üzücü olaylar yaşanmaktadır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.