Öğretmen Atamalarında Branş Dağılımı İle İlgili Son Dakika Açıklaması Bakan Tekin'den Geldi!

Öğretmen Atamalarında Branş Dağılımı İle İlgili Son Dakika Açıklaması Bakan Tekin'den Geldi!

Öğretmen atamalarında branş dağılımı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında öğretmen adaylarının ağabeyi olduğunu ve onlar adına, yapılacak atama sürecini yakından takip ettiğini dile getirdi ve öğretmen atamasının yapılacağı branşlara yönelik sayı verdi. Öğretmen adayları duydukları bu sayı karşısında rahatladılar mı? Kaç branş için öğretmen ataması yapılacak?

Öğretmen atamalarında branş dağılımı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bilindiği gibi öğretmen atamaları ile ilgili artık sona gelindi. Öğretmen adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ağzından bu konuya yönelik çıkacak her bir söze büyük önem veriyor.

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu haftayı işaret ederek, sayı konusunda uzlaştıklarını ve kabine toplantısı olursa, sonrasında açıklama yapılacağını ifade etmişti. Ancak Pazartesi ya da Salı günü yapılması beklenen Bakanlar kurulu Kabine Toplantısı bu hafta yapılmadı.

Bakan Tekin bu arada bir televizyon programına katıldı ve öğretmen atamalarında branş dağılımı konusunda, bilgimiz dışında bir konuya değindi! İşte o önemli gelişme:

Öğretmen Atamalarında Branş Dağılımı Son Dakika

Öğretmen atamalarında branş dağılımı ile ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı televizyon programında şu açıklamalarda bulundu: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra gerekli açıklamaları yapacağız." dedi.

Bakan Tekin sözlerine şu şekilde devam etti: "Milli Eğitim Bakanı olarak, öğretmen adayı genç kardeşlerimizin bir ağabeyi olarak, atanma sürecini en yakından takip eden kişiyim. Bu süreçte öğretmen ihtiyacı ile ekonomik koşullar birlikte ele alınıyor. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bakanlık bünyesinde, ne kadar öğretmen ihtiyacımızın olduğunu sağlıklı bir şekilde ortaya koymak zorundayız. İhtiyacımız olan kadro sayısını Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştık. Önümüzdeki hafta Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra gerekli açıklamaları yapacağız. Atamaları 130'a yakın branşta yapıyoruz. Her branş eşit derecede önemlidir." dedi.

Öğretmen atamalarında branş dağılımı ile ilgili çok geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığını da bu sayede anlamış olduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum