Öğretmen atama sayılarının ilan edileceği tarih duyuruldu

Öğretmen atama sayılarının ilan edileceği tarih duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayacak olan ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapacak öğretmenlerin atamaları ile ilgili kritik tarih belli oldu. Peki öğretmen atamaları için kontenjanlar ve sayılar ne zaman duyurulacak.

Kamuya sözleşmeli veya kadrolu personel alınması sadece bakanlıkların elinde olan bir durum değildir. Söz konusu durumu belirleyecek olan en önemli makamlardan biri maliye bakanlığıdır.

İşte bundan dolayıdır ki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ihtiyacı olan öğretmen sayısını Maliye Bakanlığına bildirmiş Maliye Bakanlığı ise kendisine bütçenin mevcut planı dahilinde atanacak öğretmen sayısı ile ilgili bilgi vermiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı bu bilgi ışığında atanacak olan öğretmen sayısını belirlemiştir. Özel bir televizyon kanalında atanacak öğretmen sayısının ne zaman açıklanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili olarak ilk yapılacak olan kabine toplantısı sonrasına işaret etti.

İşte yapılacak olan ilk kabine toplantısı 30 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek. 30 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek olan kabine toplantısının ardından atanacak olan öğretmen sayılarının da bildirilmesi bekleniyor.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum