Kabine Toplantısı Ne Zaman? Öğretmen Atama Takvimi Ve Sayıları Açıklanacak Mı?

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Öğretmen Atama Takvimi Ve Sayıları Açıklanacak Mı?

Kabine toplantısı ne zaman? Bu konu ile başta öğretmen adayları olmak üzere tüm Türkiye ilgileniyor. Çünkü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Öğretmen atama takvimi ve sayıları ile ilgili açıklamaların Kabine Toplantısı sonrasında yapılacağını dile getirmişti. Kabine Tolantısında gündem bu kadarla sınırlı da değil. Terörle mücadele ve İsrail Hamas savaşı gibi pek çok konunun toplantıda konuşulması bekleniyor. Alınan kararlar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılacak.

Kabine toplantısı ne zaman? Yeni haftanın başlaması ile birlikte özellikle öğretmen adayları tarafından bu sorunun yanıtı merak ediliyor. Çünkü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları ile ilgili kontenjanların belirlenmesine yönelik olarak Kabine Toplantısı'nı işaret etmişti.

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapacak. Bir önceki konuşmada, öğretmen atamalarının fazla uzamayacağı ve bir miktar atama yapılacağı müjdesi verilmişti. Bu konuşmada ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in işaret ettiği üzere Öğretmen atamaları kontenjan müjdesinin verilmesi bekleniyor.

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Normal şartlar altında Kabine toplantısı iki haftada bir yapılmasına karşın 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 1.5 aya yakın bir süre yapılamamıştı. Uzun süre ara verilmesinin ardından Bakanlar Kurulu 16 Nisan 2024'te toplanmış ve sonrasında da 30 Nisan'da toplanacağı beklentisi oluşmuştu.

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine Toplantısının yapılacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapılmış değil. Ancak genellikle Pazartesi günleri toplanan Bakanlar Kurulu'nun bu hafta 29 Nisan 2024 Pazartesi günü toplanabileceği tahmin ediliyor. Ancak iki haftanın tamamlanması beklenecek olursa Bakanlar Kurulu 30 Nisan 2024 Salı günü toplanacaktır. Konu ile ilgili bir açıklama geldiğinde meb hocam olarak sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum