Memura Disiplin Affı Geliyor! Ne Zaman Uygulanacak? Hangi Suçları Kapsamayacak?

Memura Disiplin Affı Geliyor! Ne Zaman Uygulanacak? Hangi Suçları Kapsamayacak?

Disiplin affı, 2023 yılında, Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Memursen tarafından gündeme getirildi. Bu kapsamda memurlar, pek çok suç dolayısı ile aldıkları disiplin cezaları ve bu cezalara bağlı sonuçlar açısından affedilecekler. Peki bu durum hangi tarihe kadar işlenmiş olan suçlar için geçerli olacak? Disiplin affı ne zaman çıkacak? Hangi suçları kapsamayacak? Konuya yönelik çalışmalar başlatıldı.

Disiplin affı, 2023 yılında, Memursen tarafından, Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasında gündeme getirilmişti. Ve 2024 yılında uygulamaya konulacak olan acil düzenlemeler arasında yer alması bekleniyor. Peki bu kapsamda hangi suçlar af kapsamında yer alacak? Uygulama kapsamında hangi suçların affa uğraması gündemde?

Disiplin affı ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar işlenmiş olan suçlardan dolayı verilmiş olan disiplin cezaları, tüm sonuçları ile birlikte affedilecek. Bu tarihe kadar işlenen ve af kapsamında yer alan disiplin cezalarının verilmesini gerektiren suçlardan dolayı, ilgili memurlar hakkında disiplin soruşturma ve kovuşturması yapılmayacak.

Bununla birlikte, devam eden disiplin soruşturma ve kovuşturmaları işlemden kaldırılacak. Kesinleşmiş olan disiplin cezaları ise uygulanmayacak. Aldığı disiplin cezaları affedilen memurların, sicil ve özlük dosyalarındaki kayıtlar, müracaata gerek duyulmaksızın hükümsüz kalacak ve dosyalardan çıkartılacak.

Disiplin Affı İle Hangi Suçlar Kapsam Dışı Bırakılacak?

Disiplin affı sırasında kapsam dışı bırakılacak suçlar neler olacak? Bu konuya yönelik hazırlanan kanun teklifine göre, FETÖ irtibatları, hırsızlık, rüşvet ve yüz kızartıcı suçlar gibi pek çok suç, kapsam dışı bırakılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum