MEMUR DİSİPLİN AFFI GELİYOR, Peki kimler yararlanabilecek?

MEMUR DİSİPLİN AFFI GELİYOR, Peki kimler yararlanabilecek?

Memurlar dikkat, disiplin affı geliyor. Memur disiplin affı neleri kapsayacak? Memur disiplin affından kimler yararlanacak? Memurlara getirilecek olan disiplin affında şartlar neler? Tüm ayrıntılar..

Memur disiplin affı ile ilgili olarak 2023 yılındaki Toplu sözleşme görüşmelerinde Memursen tarafından öne sürülen ve 2024'te yürürlüğe girmesi beklenen Disiplin Affı düzenlemesi için adımlar atıldı.

Memur disiplin affında söz konusu bu düzenleme, 31 Aralık 2023 tarihine kadar işlenmiş disiplin suçları için geçerli olacak; ilgili tarihten önce işlenen ve disiplin cezası gerektiren fiiller için disiplin soruşturma ve kovuşturmaları sonlandırılacak ve kesinleşmiş disiplin cezaları uygulanmayacak.

Memur disiplin affı çerçevesinde söz konusu affedilen disiplin cezaları ilgili sicil veya özlük dosyalarından silinecek, ancak bu durum ilgililere geçmişe dönük herhangi bir özlük hakkı veya maddi talep hakkı vermeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum