Öğretmenler ve Öğrencilerin Dikkatine Bakanlık Açıkladı, Bursluluk Sınavında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Öğretmenler ve Öğrencilerin Dikkatine Bakanlık Açıkladı, Bursluluk Sınavında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Ülkemizin tamamında 21 Nisan pazar günü uygulanacak olan ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı saat onda başlayacaktır. İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı için bakanlık 18 Nisan tarihinde tüm öğrencileri ve Öğretmenleri ilgilendiren bir duyuru yayınladı. Detaylar haberimizde...

Ülkemiz genelinde 21 Nisan pazar günü uygulanacak olan ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı için yüz binlerce öğrenci, veli ve öğretmen büyük heyecan içerisinde.

Tüm ülkede saat 10.00'da 21 Nisan pazar günü başlayacak olan sınav ortaokul 5, 6, 7, 8'inci ve hazırlık sınıfları için 80 soru 100 dakika olarak uygulanacaktır.

Ancak 9, 10, ve 11'inci sınıflar için ise 120 dakika 100 soru olarak uygulanacaktır. Sınavda daha önce belirtilen ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan konulardan sorular sorulacaktır.

Öğrenciler sınava girerken yanlarında kalem kalemtraş ve kurşun kalem silgi getirmek zorundadırlar.
Ambalajı sökülmüş pet şişe içerisindeki sudan başka içecek ve herhangi bir yiyecek getirilmesi yasaktır.
Geçerli kimlik belgesi Yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Kimliğini kaybeden öğrenciler için Nüfus müdürlükleri sınav günü boyunca hizmet verecektir.


Geriye kalan dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili olarak yayınlanan belgeyi görmek için tıklayınız.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum