Nakil Süreci İle İlgili Politika Güncellemesi Kararı MEB Tarafından Açıklandı

Nakil Süreci İle İlgili Politika Güncellemesi Kararı MEB Tarafından Açıklandı

Nakil konusunda politika güncellemesine gidileceği kararı MEB tarafından paylaşıldı. Buna neden olan olay Tokat'ta Ocak 2023'te yaşandı. Çocuğunu özel okuldan, evinin yakınında bulunan bir devlet okuluna nakletmek istediğini dile getiren veli, yaptığı işlemler başarısız olunca konu ile ilgili bazı başvurularda bulundu. Buna yönelik yapılan incelemelerde ise nakil işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğinin bilinmediği sonucu elde edildi.

Nakil konusu, çocuğunun naklini özel okuldan, evinin yakınında bulunan bir devlet okuluna aldırmaya çalışan ancak bunu başaramayan velinin başvurusundan sonra gündeme geldiç Kamu Denetçiliği Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı'na tavsiye kararı verdi. Bunun üzerine MEB, politika güncellemesine gidileceğini bildirdi.

Tokat'ta 2023 yılı Ocak ayında yaşanan olayda veli, çocuğunun özel okulda eğitim alması dolayısı ile MEB sisteminden nakil başvurusunda bulunamadığını dile getirdi. "Özel okul tarafından işlemlerin yapılabilmesi söz konusu. Bu nedenle okula çocuğumuzun 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında eğitimine evimizin yakınındaki ortaöğretim kurumunda devam edeceğini bildirdik."

Veli tarafından olay şu şekilde anlatılmaya devam edildi: "6 aydır nakil işlemi sırada bekleyen çocuğumun özel okuldaki kaydını yenilemedim. Bu nedenle erken kayıt indirimi ya da daha önceki kazandığım indirim haklarından yararlanamadım. Kayıt için evimin yakınında bulunan okula gittiğimde ise bana kontenjanların dolu olduğu söylendi. Bunun üzerine gerekli kurumlara başvuruda bulundum."

Bunun üzerine gerekli incelemeleri yapan KDK, problemin, nakil işlemlerinin hangi prosedür izlenerek yapılması gerektiğinin bilinmemesinden kaynaklandığı sonucunun elde edildiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'na, kamouyo ile nakil sürecinde yapılması gerekenlerin açık ve anlaşılır bir şekilde bildirilmesi tavsiye kararını iletti.

Bunun üzerine MEB tarafından, nakil işlemlerinde politika güncellemesine gidileceği yanıtı alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.