MEB'den açıklama geldi, LGS sınav yerleri - LGS sınav giriş belgesi

MEB'den açıklama geldi, LGS sınav yerleri - LGS sınav giriş belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı için LGS sınavına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. LGS sınav yerleri ve diğer ayrıntılar, Bakanlığın resmi web sitesi www.meb.gov.tr adresinde yayımlanan Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nda yer aldı. Kılavuz, LGS sınavı ile ilgili tüm detayları içeriyor ve adayların sınav giriş belgelerinin ne zaman erişime açılacağına dair bilgileri de barındırıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına ilişkin önemli bilgileri paylaştı. MEB'in internet sitesi üzerinden erişime açılan LGS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nda, sınav yerlerine dair açıklamalar yer aldı. LGS sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağı ise öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

MEB'den açıklama yapıldı, LGS sınav giriş belgesi - LGS sınav yerleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı için LGS sınav giriş belgelerinin 24 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanacağını duyurdu. LGS başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında alındı ve şimdi öğrenciler sınav yerlerini ve diğer ayrıntıları öğrenmek için belgelerin yayımlanmasını bekliyor.

mebden-aciklama-geldi-lgs-sinav-yerleri-lgs-sinav-giris-belgesi.jpg

Sınav, iki oturum şeklinde 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek; birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil derslerinden toplam 50 soru, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru sorulacak. Sınav sonuçları 28 Haziran 2024'te MEB'in resmi sitesinden ilan edilecek.

LGS SINAV SONUÇ EKRANI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum