LGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Ve Nerede Dağıtılacak? LGS Ne Zaman? LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Ve Nerede Dağıtılacak? LGS Ne Zaman? LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? LGS giriş belgesi nereden alınacak? Ne zaman dağıtılacak? Sınav yerleri belli oldu mu? LGS ne zaman yapılacak? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları nereden öğrenilecek? Kimler sınava girecek? LGS kaç oturum halinde yapılacak ve saat kaçta başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan LGS takvimine göre merak edilen tüm soruların yanıtları burada:

LGS Sınav giriş belgesi yayınlandı mı? LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? LGS ne zaman yapılacak? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Liselere Giriş Sınavı ile ilgili pek çok sorunun yanıtı, öğrenciler sınavlara hazırlanırken akıllarını kurcalıyor. Ve bu konular veliler için de merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrenciler için yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvuru süreci tamamlandı. LGS sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 itibari ile okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak. Ve mühürlenerek sınava girecek öğrencilere dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki oturum halinde uygulanacak olan LGS iki oturum halinde olmak kaydı ile 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Birinci oturum 09.30'da; ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde meb.gov.tr hesabı üzerinden yayınlanacak.

Öğrencilerin merak ettikleri bir diğer konu ise sınava giriş yerleri. Sınava giriş yerleri LGS sınav giriş belgesi okul müdürlükleri tarafından öğrencilere, mühürlenerek dağıtıldığında görülebilecek. Bu durum 24 Mayıs 2024 itibari ile gerçekleşecek.

Öğrencilerin sınav giriş belgesini almaları ile birlikte öğrenecekleri sınav yerini mutlaka sınavdan önce görmelerini ve sınav günü okula, sınavdan en az yarım saat önce gitmelerini meb hocam olarak öneriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.