İOKBS Bursluluk Sınavı Sınava Giriş Belgeleri

İOKBS Bursluluk Sınavı Sınava Giriş Belgeleri

Okullar 15 Nisan Pazartesi günü açılacak. 15 Nisan'dan 21 Nisan'a kadar okulların en önemli gündem maddesi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) olacak. 21 Nisan Pazar günü yapılacak olan bursluluk sınavı için süreç önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki sınava giriş belgeleri nereden ilan edilecek? Sınava giriş belgelerine nereden erişilecek?

15 Nisan Pazartesi günü açılacak olan okulların ardından İOKBS'ye girecek olan öğrencilerin sınava giriş yerlerinin ilanı ile ilgili süreç de başlayacak.

Bakanlık tarafından yayınlanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kılavuzunda belirtildiği üzere öğrenciler sınava 21 Nisan Pazar günü gireceklerdir.

bursluluk-sinavi-sinav-yerleri.jpgÖğrencilerin sınava giriş yerleri ise sınav kılavuzuna göre sınavdan bir hafta önce ilan edilecektir. Ancak 14 Nisan Pazar gününün halen bayram tatili içerisinde olduğu kabul edildiğinden dolayı söz konusu sınava giriş yerleri 15 Nisan Pazartesi günü ilan edilecektir.

15 Nisan'ın Pazartesinin dahil olduğu hafta içerisinde öğrencilerin sınava girecekleri yerler açıklanacaktır. Söz konusu sınav yerlerinin ilanı Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden gerçekleştirilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.