Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

Bursluluk Sınavını Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı 21 Nisan pazar günü tüm yurtta merkezi sınav olarak düzenlenecek. Bursluluk sınavı ile ilgili son haftaya girdiğimiz şu günlerde öğrencilerin aklındaki en önemli sorulardan biri de sınavı kazanmak için kaç puan alınması gerektiği sorusudur.Konuyu ortaokul özelinde sizler için araştırdık. Ortaokul 5 6 7 ve 8 sınıfların gireceği sınav için öğrencilerin geçmiş yıllarda aldıkları puanları dikkate alarak bir hesap yaptık. İşte Detaylar...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da merkezi sınav kapsamında düzenlenecek olan bursluluk sınavı için geri sayım başladı. Sınav tüm yurt genelinde ortak olarak düzenlenecektir. İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında belirli bir puanı alan öğrenciler için kalan İlköğretim ve ortaöğretim süreleri boyunca devletten belirli bir miktar aylık olarak burs imkanı sağlanacaktır.

burs-miktari.jpgPeki bursluluk sınavına girecek olan ortaokul öğrencilerinin alması gereken puanlar ve sınavda toplamda yapmaları gereken net miktarı ne kadardır?

5. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 67 net 460 puan gerekmektedir.

6. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 66 net 457 puan gerekiyor.

7. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 69 net 468 puan gerekiyor.

8. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 71 net 470 puan gerekiyor.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

19 Yorum