Çalışan Annelere Devletten 325 Euro Destek

Çalışan Annelere Devletten 325 Euro Destek

Türkiye ve Avrupa Birliği ortak işbirliği ile hayata geçirilecek olan proje kapsamından annelerin iş hayatından kopmamaları amacıyla çalışan annelerin çocuk bakımı sebebiyle istihdamdan çekilmemelerini amaçlayan proje ile ilgili şartları taşıyan annelere 325 Avro destek verilecek. Peki 325 Avroluk destek kimlere verilecek? Şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çalışan annelere 325 Avroluk destek verilecek. Toplamda 3500 annenin ve 3500 eğitimli bakıcın faydalanması düşünülen proje kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 avro destek sağlanacak.

calisan-annelere-325-avro-destek-2.webp

Avrupa Birliğinin finanse ettiği proje kapsamında 0-36 aylık çocuk annelerinin iş hayatından uzaklaşmamaları amacıyla söz konusu proje hayata geçirilmiştir.

Bir yıl boyunca boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de uygulanacak proje sayesinde annelere 325 avro destek sağlanacak.

Söz konusu proje ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; Proje ile kadınların iş hayatından kopmasının önüne geçileceğini aynı zamanda sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamının teşvik edileceğini ifade etti.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum