Uzman ve Başöğretmenlik Tazminatlarına Güncelleme

Uzman ve Başöğretmenlik Tazminatlarına Güncelleme

Öğretmenlik meslek kanunu ile hayatımıza gelen uzman ve başöğretmenlik tazminatları ile ilgili güncelleme yapılacak. Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili değişiklik yapılmasını öngören taslak kanun meclise sunuldu. Peki mevcutta uzman öğretmen ve Başöğretmen tazminatları ne kadar? Yapılacak olan zamla ne kadara yükselecek?

Hayatımıza öğretmenlik meslek kanunu ile giren, öğretmenlik mesleğini İhtisas gerektiren bir meslek olarak tanımlayan ve içerisinde belirli kariyer imkanları sunan öğretmenlik meslek kanununun belki de en önemli unsurları uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer basamaklarıdır.

Şartları süreleri ve eğitimleri ile Milli Eğitim camiasında sürekli tartışma konusu olan öğretmenlik meslek kanunu belirli maddeleri üzerinde değişiklik yapılacak.

Özellikle öğretmenlik mesleği ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların arasında bulunan maaş farkını kapatmak amacıyla yapılacak olan düzenlemede en önemli unsurlar uzman öğretmenlik tazminatında ve başöğretmenlik tazminatında yapılacak olan güncellemelerdir.

Meclisin önünde duran taslak Kanun ile güncellenecek olan bu ücretlerle ilgili şu anda elimizde bir bilgi mevcut değildir. Mevcut durumda uzman öğretmenlik tazminatı 3600 Türk lirası tutarındadır. Başöğretmenlik tazminatı ise 7200 Türk lirasıdır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum