İlkokul sınıf tekrarı uygulaması mı geliyor? ”Hocam siz geçirin biz yazın çalıştırırız”

İlkokul sınıf tekrarı uygulaması mı geliyor? ”Hocam siz geçirin biz yazın çalıştırırız”

Bakan Tekin’in taviz vermeden uygulamaya başladığı sınıf tekrarı ve devamsızlık kararı ilkokulda da başlar mı? Öğrenci, veli ve öğretmenleri ilgilendiren işte o gelişme…

Bu yıl sınava girecek onlarca öğrenci devamsızlık affı beklerken yeni kararlar alındı. Yıllar önce rafa kalkan sınıf tekrarı uygulaması taviz verilmeden uygulanmaya başlıyor. Öğrencilerin en çok endişe duydukları konu ise derste başarılı olsalar da devamsızlık sınırını aşmaları nedeniyle sınıfta kalmaları.

Konuya veli cephesinden bakarsak durum daha vahim gözüküyor. Özellikle kırsalda çocuk okula gönderilmese de öğretmenlerden bu konuda esnek olunması bekleniyor. Bir köy okulunda çalışan öğretmenin karşılaştığı şu durum bu konuyu daha iyi anlamamızı da sağlıyor:

“İlkokulda kalma kesinlikle geri gelmeli. Sene başından beri doğru dürüst okula gelmeyen öğrencilerim var. Veli diyor ki: “Hocam siz geçirin biz yazın çalıştıracağız” Tabi diğer seneye çocukla çizgi çalışmasına yeniden başlıyoruz.”

İlkokula Kalma Gelir mi?

Ortaokul ve liselerde tavizsiz şekilde uygulanmasına karar verilen sınıf tekrarı ve devamsızlık konusu ilkokullar içinde zorunlu hale gelir mi? Şuan bu konuda bir şey söylemek için erken. Konu bakanlığın gündeminde yer aldığında resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

İlkokulda kalma konusu ile ilgili gelen bazı şikayetler:

“Ortaokul ve ilkokula kesinlikle kalma gelmeli. Buna öğretmen ve idare karar vermeli. Velinin inisiyatifine bırakılmamalı. Hiçbir veli öğrencisinin gelişimini düşünmüyor, sınıfı geçsin diye bakılıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum