5.6.7. ve 8. sınıflara müjde! MEB 2.Dönem 2.Yazılı Sınavı örnek soru kitapçıkları yayınlandı!

5.6.7. ve 8. sınıflara müjde! MEB 2.Dönem 2.Yazılı Sınavı örnek soru kitapçıkları yayınlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul ve liselerde uygulanacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçığı paylaşıldı. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerini ilgilendiren örnek soru kitapçıklarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı 2.dönem 2. yazılı sınavları geldi çattı. Her sınıf düzeyi için ayrı ayrı hazırlanmış profesyonel soru kitapçıkları çözüm videoları ile birlikte paylaşıldı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin erişimine açılan 2. dönem 2. yazılı sınavı örnek soru kitapçıkları Bakanlığın internet sitesi üzerinden detaylı olarak incelenebilecek.

Öğretmenlerin sınav uygulaması sırasında rehber olarak kullanabilecekleri örnek soruların çözüm videoları öğrenciler sınava girmeden önce erişime açıldı. Eğitim kurumu alan ve sınıf zümreleri ile hazırlanan konu soru dağılım tabloları doğrultusunda örnekte yer alan soru şekillerine uygun açık uçlu ya da kısa cevaplı sorulardan oluşan bir sınav sorusu hazırlanacak.

2. dönem 2. yazılı sınavı öncesinde paylaşılan örnek soru kitapçıklarına ulaşmak isteyenler bağlantı linkini kullanabilir. Sınav sorularına dair temel örnek soru kitapçığında yer alan soruların çözüm videolarına ulaşmak isteyenler örnek bağlantı linkine tıklayabilir.

Örnek Yazılı Sorularında Hangi Dersler Yer Alıyor?

Temel eğitim 2.dönem 2. yazılı örnek soru kitapçıkları hangi dersleri kapsıyor? Temel eğitim düzeyinde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce dersleri yer alıyor.

Ortaöğretim düzeyinde 2. dönem 2. yazılı örnek soru kitapçıkları Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Felsefe derslerini kapsıyor.

Temel eğitim düzeneğinde 5. 6. 7. ve 8. sınıflar Ortaöğretim düzeyinde 9. 10. 11. ve 12. sınıflar yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.