En düşük öğretmen maaşı 43 bini geçiyor

En düşük öğretmen maaşı 43 bini geçiyor

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak toplu sözleşme ve enflasyon ek zammı ile birlikte en düşük öğretmen maaşı 43 bini geçiyor..

Memurlar Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını merak ederken, şu ana kadar açıklanan resmi enflasyon rakamlarına göre memur maaşlarına enflasyon ek zammı kesinleşti.

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanmaya başladı. Hükümet ile memurlar arasında anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleri sonunda hakem heyeti memurların temmuz ayında maaşlarına yüzde 10 oranında zam yapılmasına karar vermişti.

Memur maaşlarına temmuz ayında yapılacak yüzde 10 toplu sözleşme zammının yanında da toplam enflasyon yüzde 15'i aştığı için enflasyon ek zammı yapılacak. Yapılacak enflasyon ek zammı oranının ise yüzde 10 civarında olması bekleniyor.

En düşük öğretmen maaşı 43 bini geçiyor

Bu durumda memur ve öğretmenlerin maaşlarına Temmuz ayında yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılması bekleniyor. Temmuz ayında öğretmenlerin maaşlarına yapılacak yüzde 20 zam ile birlikte şu anda 35 - 36 bin lira olan en düşük öğretmen maaşının 43 - 44 bin lira bandına yükselmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum