Sendika Başkanından öğretmen atamalarında mülakata sert tepki!

Sendika Başkanından öğretmen atamalarında mülakata sert tepki!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakat ısrarına Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan sert tepki geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen atama takviminde mülakatların yer alması sonrasında Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan sert tepki geldi.

Geçtiğimiz sene MEB'den çeşitli sebeplerle 23 bin öğretmenin ayrıldığını, 2024 yılında da yaklaşık 20 bin öğretmenin emekli olacağını söyleyen Geylan, "9 ay sonra yapılan ve 2024-2025 eğitim- öğretim yılında göreve başlayacak öğretmen sayısı ise sadece 20 bin olacak. Yüz binlerce öğretmen adayı ve ailesine büyük bir hayal kırıklığı yaşatıldı" dedi.

Sendika Başkanından öğretmen atamalarında mülakata sert tepki!

Geylan, Bakan Tekin'in mülakat ve kpss puanı ortalamasıyla yapılacak öğretmen atama sistemine tepki gösterdi ve öğretmen adaylarının sadece 40 dakika ders anlatarak mülakat yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Geylan konuşmasının sonunda "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Devletin sözünün yerde bırakılmasına müsaade etmeyin ve sözünüz doğrultusunda öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması talimatını verin." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum