Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Mülakat Yapılacak Mı? Kaç Öğretmen Ataması Yapılacak?

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak? Mülakat Yapılacak Mı? Kaç Öğretmen Ataması Yapılacak?

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu konuda hangi açıklamayı ne zaman yaptı? Kaç öğretmen atanacak? Atamalar hangi branşlar için yapılacak? Mülakat yapılacak mı yapılmayacak mı? Yapılacaksa 45 dakikalık ders anlattırılması şeklinde mi yapılacak? Özel okulların artmasının öğretmen atamaları ile alakası nedir? Uzmanlar öğretmen atamalarının eğitimin ihtiyaçlarına göre değil de neye göre yapıldığını dile getirmekteler?

Öğretmen atamaları ile ilgili müjdeli haberin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında gelmesi bekleniyordu. Bu aşamada beklenen açıklama yapılmadı. Dolayısı ile atamalar hakkındaki belirsizlik giderilmiş olmadı. Bir miktar öğretmen alınacağı söylendi ve bunun için ne rakam ne de tarih verildi.

Kabine toplantısının bir gün öncesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yapmış ve atamalar için Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışından dönmesinin beklendiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı ile görüşüleceği ama bu sırada Mehmet Şimşek'in de olması gerektiğini dile getiren Bakan Tekin, yayılan söylentilerdeki rakamların ya eksik ya da yanlış olduğunu dile getirmişti.

Uzmanların ise bu konudaki görüşleri şu yönde: "Yapılan açıklamaya göre, öğretmen atamaları eğitimin ihtiyacına göre değil, paramızın durumuna göre yapılacaktır. Özel okulların artmasındaki en önemli sebeplerden biri budur. Eğitimde yozlaşma da bu durumun sonucu olarak gelişmiş bulunmaktadır."

Atamalarla ilgili akılları karıştıran belirsizlikler maddeler halinde şu şekilde sıralanabilir:

• Öğretmen atamaları hangi ne kadar kadro ile yapılacak?
• Atamalar ne zaman yapılacak?
• Toplamda kaç öğretmen atanacak?
• Atama sırasında mülakat yapılacak mı yapılmayacak mı?
• Atama bekleyen öğretmen adayları, karşılaştıkları işlere başvuruda bulunmalı mı yoksa atamaların yapılmasını mı beklemeli?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum