O öğretmenlere ödenen ek ödeme 703 TL artacak

O öğretmenlere ödenen ek ödeme 703 TL artacak

O öğretmenlere ödenen ek ödeme 703 TL artacak. işte detaylar..

O öğretmenlere ödenen ek ödeme 703 TL artacak

Bilindiği sendikalı öğretmenlere 3 ayda bir 1080 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor. Sendika üye sayısı toplam üye olabilecek personelin yüzde 2'sinden fazla 1080 TL ek ödeme, yüzde 2'sinden az ise 376 TL ek ödeme yapılıyor.

MEB'de yüzde 2 barajını aşan şu anda 4 sendika var, bunlar eğitim bir sen, eğitim iş, türk eğitim sen ve eğitim sen. Bu sendikalar dışında ki sendikalara üye olan öğretmenlere 3 ayda bir 375 TL toplu sözleşme desteği ödeniyor. Hürriyetçi eğitim sen'de yüzde 2 barajına takılan sendikalardan birisi.

Ancak son zamanlarda üye sayısını artıran Hürriyetçi eğitim sen'in üye sayısı 20 bini geldi. Kısa süre içinde sendikanın üye sayısının yüzde 2 sınırını geçmesi bekleniyor. Bu durumda Hürriyetçi Eğitim Sen'e üye olan öğretmenlere ödenecek ek ödeme ( toplu sözleşme ikramiyesi) 703 TL artarak 1080 TL olacak.

Öte yandan sendikalı memurlar ödenen toplu sözleşme ikramiyesi Ocak ayında memur maaşlarına gelecek zam oranında zamlanacak. Öngörülen zam oranlarına göre bu tutarın yılbaşında bin 500 TL'yi aşması bekleniyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.