Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nereden ve nasıl öğrenilir? Valilikler tarafından yapılacak olan atamalar neye göre belirlenecek? Hizmet puanı eşitliğinin sağlanması durumunda hangi detay dikkate alınacak?

Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler için il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzuna göre 13 Mayıs Pazartesi günü başlayan başvurular, 17 Mayıs 2024 Cuma günü yani bugün sona erdi. Şimdi öğretmenler, heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlendi. Bunun için gözler MEBBİS'e çevrildi.

Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kadrolu öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtildiği üzere il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurularını 13 - 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında mebbis.meb.gov.tr ya da personel.meb.gov.tr adresleri üzerinde bulunan elektronik başvuru formunu doldurarak tamamladılar.

Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları, valilikler tarafından atamaların yapılmasının ardından 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü açıklanacak.

Atamalar, öğretmenlerin tercihlerine bakılarak, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğretmenlerin hizmet puanları, 17 Mayıs 2024 tarihi baz alınarak değerlendirilecek. Hizmet puanının eşit olması halinde, öğretmenlik mesleğine daha önce başlamış ve daha uzun zamandır hizmet veren öğretmene öncelik tanınacak. Eşitlik, hizmet puanı sonrasında bu şekilde de bozulmuyorsa, atanacak olan öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyurunun ardından MEBBİS ekranı üzerinden öğrenilebilecek.