Son Dakika! MEB açıklıyor! Milyonlarca öğrenci bugünü bekledi!

Son Dakika! MEB açıklıyor! Milyonlarca öğrenci bugünü bekledi!
Milyonlarca öğrencinin aylardır beklediği İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı sonuçları sonunda açıklandı. 81 ilde aynı anda yapılan, Nisan ayında tamamlanan sınavın sonuçları Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. MEB İOKBS sınav sonucu sorgulama ekranı…

Bursluluk sınavına katılan öğrencilerin her testten ham puanlarından elde ettikleri ortalama ile standart sapma hesaplanarak elde edilen sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. MEB 2024 yılı bursluluk sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler 17 Mayıs Cuma günü itibariyle www.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilir.

İOKBS sınav sonuç belgesini çıktı olarak almak isteyenler, öğrencinin bağlı bulunduğu okul müdürlüğünden talep edebilir. Sınav sonuç belgesini alabilmek için öğrenci velisinin okul müdürlüğüne giderek elektronik ortamdan mühürlü ve imzalı onaylatma işlemini tamamlayabilir.

MEB İOKBS Hızlı Sınav Sonuç Ekranı!

MEB İOKBS hızlı sınav sonuç ekranı için TIKLA!

2024 bursluluk sınav sonuç ekranına görüntülemek isteyenler meb.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası doğum tarihi ve güvenlik kodunu girerek Tamam tuşuna basması yeterlidir. Açılacak ekrandan sınav sonuçları detaylı olarak görüntülenebilir.