O öğretmenlere faizi ile 1400 TL ödenmesi gerekiyor

O öğretmenlere faizi ile 1400 TL ödenmesi gerekiyor

Üye sayısı %2'nin üzerinde olan memur sendikalarına üye olan personele her ay 500 lira üzerinde bir ödeme yapılmaktaydı. Söz konusu ödemenin adı toplu sözleşme ikramiyesidir. Anayasa mahkemesinin kararı gereği bu tutar 350 TL azaldı. Peki öğretmenlere ödenmeyen bu tutar toplamda ne kadar oldu? Geri ödeme yapılacak mı?

Toplu sözleşme görüşmelerinde üye sayısı %2'nin üzerinde olan memurlara dolayısıyla öğretmenlere ödenen top sözleşme ikramiyesi Anayasa Mahkemesinin kararı gereği yeni bir kurala bağlı olarak ödenmeye başlandı.

Söz konusu kural gereği toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmek için üye sayısı %2'nin üzerinde olan sendikalara üye olma şartı kaldırıldı. Ancak Toplu sözleşme me ikramiyesi için ayrılan bütçe artırılmadı.

Yani aynı bütçe ile artık daha fazla kişiye ödeme yapılmaya başlandı.
Söz konusu toplu sözleşme ikramiyesi bu sebepten dolayı 350 TL'lik azalışla hesaplara yatmaya başladı.

Şubat ayından bu yana 350 TL eksik ödenen Toplu sözleşme ikramiyeleri Mayıs ayıyla beraber toplamda 1400 TL'lik bir kayba sebep olacaktır.

Türk eğitim-sen ve eğitim bir senenin meclis açılır açılmaz görüşmeye alınması için başvuruda bulunacağı söz konusu durumun düzeltilmesi durumunda eksik yatırılan tutarlar memurlara faiziyle beraber geri dönecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.