Çok sayıda öğretmene bakanlık tarafından kurs verilecek

Çok sayıda öğretmene bakanlık tarafından kurs verilecek

MEB'in yeni kurs düzenlemesi nasıl işleyecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere yönelik yeni bir kurs programı başlatıldı. Peki, bu kurs programı nedir? Kursu tamamlayan alan öğretmenler, aldıkları eğitimi kendi bölgelerinde başkalarına aktaracak şekilde yeni kurslar açma yetkisine sahip olacak. Bu sayede öğretmenlerin eğitim kapasiteleri genişletilmiş olacak.

MEB’in Yeni Eğitim Kursları ve Uygulamaları Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere yönelik yeni bir kurs programı başlattı. Bu kurs, öğretmenlere yapay zeka uygulamaları üzerine eğitim verecek. Peki, bu kurs nerede yapılacak? Ankara'da, 16-20 Nisan 2024 tarihleri arasında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu" düzenlenecek.

MEB ayrıca tüm illerde 6'dan 12'ye kadar olan kademelerde yeni bir uygulama başlatacak. Bu uygulama hangi alanda olacak? Yapay zeka, blok tabanlı yapay zeka uygulamaları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme konularında olacak.

cok-sayida-ogretmene-bakanlik-tarafindan-kurs-verilecek.jpg

Kursa kimler katılacak?

Eğitimde Fatih Projesi eğitmenleri, Öğretmen Bilişim Ağı'nda (ÖBA) yayımlanan ilgili kursları tamamlamış olanlar kursiyer olarak belirlendi.

Bu kurs sonrası eğitmenler, aldıkları eğitimi kendi bölgelerinde de düzenleyerek mesleki gelişimlerini ve teknolojiye uyumlarını artıracaklar. Bu, Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi'ndeki tedbirlerle de uyumlu bir adım olarak görülmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.