MEB 2024 Öğretmen Ataması Son Dakika! Takvim Krizi: Her şey Salı Günü Açığa Çıkacak!

MEB 2024 Öğretmen Ataması Son Dakika! Takvim Krizi: Her şey Salı Günü Açığa Çıkacak!

Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimi yakından takip ediliyor. Önce son kabine toplantısına işaret edilmişti. Oradan bir sonuç çıkmadı. Ardından 31 Mart seçimlerinin peşi sıra açıklama yapılması beklendi. Fakat oradan da bir yanıt gelmedi. Bu kez gözler bayram sonrasına çevrildi. Öğretmen adaylarının merakla beklediği süreç bu hafta sonuca bağlanacak mı? araştırmalar başladı.

9 günlük bayram tatilinin ardından öğretmen atamaları ile ilgili bir paylaşım yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili sessizliğini korumayı sürdürüyor. Ancak yaşanan başka bir gelişme Salı günü öğretmen atamaları ile ilgili bir açıklama yapılabilme ihtimali oluşturdu.

Bayram tatilinin ardından meclis 16 Nisan Salı günü yeniden açılacak. Meclis'in ilk ve en önemli konularından birisi 2024 öğretmen atamaları olacak. Geçtiğimiz yılın atama takvimine göre şu anda sözlü sınav sürecinin tamamlanmasına son iki gün kalmıştı.

meb-2024-ogretmen-atamasi-son-dakika-her-sey-sali-gunu-aciga-cikacak.png

Takvimde kayma yaşanmasaydı 18 Nisan tarihinde sözlü sınav sonuçları ilan edilecekti ve 2 Mayıs itibarıyla atama tercihleri alınmaya başlanacak, 3 Mayıs atama sonuçları ilan edilecekti.

Atama takvimindeki bu kaymadan kaynaklı olarak 2024 öğretmen ataması ne zaman başlar? henüz bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan süreç bu yıl Mayıs ayına kayarsa muhtemelen atama süreci Temmuz ayı itibarıyla sonlanmış olacak. Bu durumda öğretmen atamaları 2024 KPSS sınavı sonrasında tam bir netliğe kavuşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

15 Yorum