Bakan Tekin’den şaşırtan açıklama! YKS sınavı yazılı mı oluyor?

Bakan Tekin’den şaşırtan açıklama! YKS sınavı yazılı mı oluyor?

Bakan Tekin ve bir öğrenci arasında geçen diyalog sosyal medyaya yansıyınca akıllarda soru işaretleri oluştu. YKS gibi merkezi sınavların yazılı olma ihtimali var mı? Bakan Tekin’in o soruya verdiği manidar cevap ileride sınav sisteminde köklü bir değişimi başlatabilir.

Bu yıl 26-27 Mart tarihlerinde 6. ve 9. sınıflar için uygulanan ortak sınavlar klasik usulde gerçekleşti. Çoktan seçmeli sınav formatının değişmesi açık uçlu klasik cevap sistemine geçilmesi öğrenciler içinde zorlayıcı oldu. Çocuğun kendini iyi ifade edebilmesi ve ezbercilikten uzaklaşabilmesi için önemli görülen bu adım farklı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Peki ya diğer sınavlar?

Müfredat değişikliğinin yoğun şekilde gündemi kuşattığı bugünlerde Bakan Tekin sosyal medya hesabından bir öğrenci ile geçen diyalogu paylaştı. Öğrencileri, öğretmenleri ve çalışma tarzını doğrudan etkileyebilecek o yanıt düşündürücüydü. YKS, LGS başta olmak üzere öğrencinin kariyer hayatını doğrudan etkileyecek sınavlar açık uçlu soru sistemi ile yapılabilir mi?

İşte Bakan Tekin ve o öğrenci arasında geçen diyalog:

ÖĞRENCİ: Hocam şöyle ama şimdi klasik görüyoruz ya o zaman YKS neden test?

BAKAN TEKİN: Şimdilik…

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.