Okullarda ders saatleri değişiyor mu? Bakan Tekin öğretmenlerin isteği ile…

Okullarda ders saatleri değişiyor mu? Bakan Tekin öğretmenlerin isteği ile…

Bakan Tekin kararını verdi. Milli Eğitimde çalışan öğretmenlerin isteği ile haftalık ders saatleri değişti mi? İşte konuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Haziran ayından beri Türkiye genelinde pek çok öğretmenle bir araya gelerek sohbet ettiğini ifade etti. Mevcutta bulunan programın yenilenebilir olduğuna dikkat çeken o konuşmasında öğrencilerin haftalık ders saati de gündemdeydi.

Sistemdeki teknolojik gelişmeler değişmeyi beraberinde getiriyor. Dünyada sürekli olarak değişen bir dengenin var olması da programların aralıklı olarak revize edilmesine sebep oluyor.

Bakan Tekin “Öğretmenlerin de taleplerini dikkate alarak yeni müfredat taslağı üzerinde seyreltmenin gerekli olduğunu düşündük” açıklamasını yaptı.

Müfredatın yenilendiği bir dönemde en çok merak edilen konu bu revizyondan ders saatlerinin etkilenip etkilenmeyeceğiydi. Bakan Tekin o konuyla ilgili şu yanıtı verdi:

“Atacağımız her yeni adımda Bakanlık içerisinde ortaya çıkabilecek yeni sorunları önlemek gerekiyor. Bu nedenle adımlarımızı iyi analiz ederek hareket etmeliyiz. Herhangi bir dersin haftalık ders saatini bir saat arttırmamız ya da bir saat eksiltmemiz beraberinde getireceği öğretmen ihtiyacı ya da mevcut öğretmenlerin daha fazlası hale gelmesi sorununu hep birlikte düşünmemiz gerekiyor."

Bakan Tekin'in ifadelerine göre ders saatlerinde eksiltme veya artırma yaşanması durumunda daha büyük problemlerin ortaya çıkabileceği düşünülerek böyle bir duruma sebep olabilecek her türlü önlem alındı. Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle müfredat değişse de ders saatlerinde herhangi bir değişim yaşanmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum