Tüm sistem tek gecede değişti! Bakan Tekin kararını verdi! YKS soruları artık…

Tüm sistem tek gecede değişti! Bakan Tekin kararını verdi! YKS soruları artık…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in aldığı radikal müfredat kararının arka planında farklı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle merkezi sınavlarda uygulanacak yeni açık uçlu soru sisteminin öne çıkarıldığı bir dönemde bu yıl YKS sınavına girecek öğrencileri neler bekliyor? Israrlı devam kararının perde arkasında yatan işte o sebepler…

12. sınıf öğrencileri YKS sınavına hazırlanmaya devam ediyor. Üniversite sınavına girecek öğrencileri en çok tedirgin eden sınav yaklaştıkça çalışmaya vakit bulamama endişesi… Hem okulu hem de okul dışındaki kurs faaliyetini aynı anda yürütmekte zorluk çeken öğrenciler bu durumdan şikayet ederken ısrarlı devam kararının arka planında farklı bir durum olduğu dikkat çekti.

Bakan Tekin'in “devamsızlık affı olmayacak” diyerek öğrencileri okula devam etmeye teşvik etmesindeki en önemli sebebin alınan yeni karar olduğu söylendi. Peki o karar neydi?

Bakan Tekin Mart ayının ilk haftasında gerçekleştirilen kamuoyu toplantısı sırasında YKS sınavına girecek öğrencilere seslenmiş “Rahat olun YKS soruları müfredat ve ders kitaplarından oluşacak” demişti.

Ders dışı herhangi bir kaynaktan soru gelmeyeceğinin altını çizen Bakan Tekin’in ısrarla devam kuralını dikte etmesindeki sebebin bu olduğu belirtildi. ÖSYM'nin soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenler ile birlikte MEB'e bağlı görev yapan öğretmenlerin dahil edildiği bir süreç bulunuyor. YKS soru havuzu ÖSYM'nin müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum