ÖSYM’nin tüm dünyadan izole sınav tesisi

ÖSYM’nin tüm dünyadan izole sınav tesisi

ÖSYM’nin tüm dünyadan izole olmuş sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı. Başta YKS olmak üzere sınav sorularının hazırlandığı bu tesiste sınav sorularının güvenliği için üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor. Sınav sorularının dışarı sızdırılmaması için 45 gün boyunca tesisten dışarı tek bir çöp bile çıkarılmıyor.

YKS başta olmak üzere, sınavların tüm hazırlık süreçleri ÖSYM’nin bu izole tesisinde gerçekleştiriliyor. Tesis sınav sorularının güvenliği için faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerin yanı sıra 7/24 emniyet güçlerinin nöbetiyle korunuyor.

Sınava hazırlık sürecinde görevli personeller 45 günlük sınav kampına giriyorlar. Kapalı merkeze giriş yapan görevlilerin kampı "kırmızı çizgi" ile başlıyor. Bu çizgiden içeri geçildiğinde her ne suretle olursa olsun sınav tamamlanana kadar dış dünyayla iletişim kesiliyor.

Öyle ki merkezde biriken çöpler bile soru güvenliği için 45 gün boyunca dışarı çıkarılmıyor. Bu sürede eksi 18 derecede bekletilen çöpler, sınav tamamlandıktan sonra imha ediliyor.

Sınav tesisinde kullanılan her türlü müsvedde kağıt veya baskı hatası olan soru kitapçıkları da toz haline getirilerek imha ediliyor. Merkezde, elektrik bağlantı kabloları elektromanyetik dinlemelere karşı filtreleniyor.

Günde 200 bin soru kitapçığı basılan kapalı tesisin koruması üst düzeyde gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.