Eğitim Öğretim Devam Ederken Öğretmen Ataması Yapılmamalıdır

Eğitim Öğretim Devam Ederken Öğretmen Ataması Yapılmamalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayında öğretmen atamasına hazırlanıyor. Peki ama bu ne kadar doğru? Dönem arası yapılan atamanın Eylül ayında yapılması daha doğru olmaz mı? İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşme öğretmen ataması yapmaya hazırlanıyor. Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu sene atamasını yapacakları öğretmenlerin Şubat ayında göreve başlatacaklarını duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu kapsamda Ekim ayı sonunda öğretmen atama takvimini yayımlayacaklarını, süreci başlatacaklarını sözlerine ekledi. Ataması yapılan binlerce öğretmen ise Şubat ayında göreve başlayacak. Peki Peki ama bu ne kadar doğru? Dönem arası yapılan atamanın Eylül ayında yapılması daha doğru olmaz mı?

Eğitim Öğretim Devam Ederken Öğretmen Ataması Yapılmamalıdır

Yenişafak'tan Ahmet Ünlü'nün bu konuyla ilgili köşe yazısını siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Sayıştay raporlarında şu ifadelere yer verilmiştir; 2019 yılının Şubat ayında atamaları tamamlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen için ilan edilen ilk atama takvimine göre atama işlemleri Kasım 2018’de başlayıp Şubat 2019’da sona ermiştir. Yaklaşık üç ay süren maratonun sonunda yeni atanan öğretmenler okulların ikinci döneminde ve eğitim öğretim sürerken ancak öğrencileriyle buluşabilmişlerdir. Mülakat/sözlü sınav uygulaması, atanacak öğretmen adaylarına yaşattığı olumsuzluklar yanında eğitim sisteminin işleyişini de bozmaya başlamıştır. Hâlbuki yılda ortalama 40 bin öğretmenin ilk atamasını yapan Millî Eğitim Bakanlığı, iyi tasarlanmış bir atama sürecini ortalama iki haftada tamamlayabilecek kapasiteye ve birikime sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.